29 Aralık 2013 Pazar

hava durumu

Meteoroloji genel müdürlüğünden alınan son bilgilere göre yarın;
 Ülkemizin güney ve iç kesimleri ile yarın (Pazartesi) Marmara'nın doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve sağanak, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusunun yüksekleri, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa, Malatya ve Elazığ'da kuvvetli yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Malatya ve Elazığ'ın yükseklerinde yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülke genelinde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Rüzgarın; doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara'da yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.
UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa, Malatya ve Elazığ'da kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; gece saatlerinde Malatya ve Elazığ'ın yükseklerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinde meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
BUZLANMA VE DON İLE BİRLİKTE SİS UYARISI: Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder